عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: با واگذاری سهام شرکت ملی صنایع پتروشیمی و خصولتیسازی هلدینگ خلیج فارس، این شرکت پتروشیمی به حیاط خلوت جریانات سیاسی تبدیل شده و نظارتپذیری بر اقدامات آن از بین میرود.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: روسها برای حل مشکلات خودشان از ما استفاده ابزاری میکنند و در نهایت با اروپا و امریکا صلح خواهند کرد و ما تکلیفمان شخص نیست که چگونه این ضرر و زیان را جبران کنیم به همین جهت باید این مسئله کالبدشکافی شود و بدانیم تصمیماتی که میگیریم در بلندمدت چه ضرر و یا سودی برای ما دارد.
استاد دانشگاه شریف با اشاره به رقابت تهران و مسکو در بازارهای انرژی گفت: به بهانه مصرف بالا نباید وارد کننده گاز شویم بلکه باید به فکر بهینه سازی مصرف و صادرات بیشتر گاز به همسایه ها باشیم.
نگرانی ها درباره آینده اقتصاد جهانی به اوج خود رسیده و کارشناسان نسبت به افزایش تورم و رکود جهانی هشدار می دهند. البته برخی معتقدند که ایران به واسطه دسترسی به درآمدهای نفتی شرایط بهتری را دارد.
تصمیم اخیر اوپک پلاس، تأثیر مستقیم کمی بر ایران بهعنوان تولیدکننده و صادرکننده نفت دارد، زیرا کشور به دلیل تأثیر تحریمهای آمریکا بسیار کمتر از پتانسیل و ظرفیت خود کار می کند.
برنامه دولت سیزدهم برای اصلاح روند خامفروشی مطلق و خنثیسازی تحریمهای نفتی از مسیر تبدیل نفت به فرآورده در قالب پالایشگاههای برونمرزی نتیجه داد و طبق گفتههای وزیر نفت، نخستین پالایشگاه فراسرزمینی به نام الپالیتو در ونزوئلا راهاندازی شدهاست.
درحالیکه صادرات گاز ایران به پاکستان و عمان چند سال است که دچار وقفه شده و برخی کارشناسان یکی از دلایل این مساله را وجود رقیبی به نام روسیه در منطقه عنوان میکردند، گویا اکنون ورق برگشته و رقیب دیرینه ایران در حوزه گاز میخواهد باب همکاری را بگشاید و از طریق ایران بازارهای جدیدی را برای گاز خود پیدا کند.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر با بیان اینکه روسیه تمایل دارد در پروژههای رقیب سهم داشته و نفوذ کند، گفت: بعد از تحریمهای اروپا علیه روسیه از ماه دسامبر این فرصت را به ایران میدهد تا سهم بزرگتری در بازار چین در اختیار بگیرد.
ایران با هدف بازارسازی نفت خود، توجه به پالایشگاههای فرارسرزمینی را در دستور کار خود قرار داده و از ازبکستان و روسیه گرفته تا ونزوئلا و پاراگوئه، تقاضای کشور واردکننده را میخرد و بخشی از بازار نفت آن کشور را از آن خود میکند.
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی گفت: بخش ایرانی دریای خزر عمیق و بیشتر دارای منابع گازی غنی است، از این رو ضرورت دسترسی به فناوری و منابع مالی بینالمللی تقریباً اجتنابناپذیر است.
وزیر نفت به تازگی از آمادگی دولت ایران برای جذب سرمایه فعالان اقتصادی روسیه در بخش نفت و گاز، مشارکت در میدانها، سوآپ فرآوردههای نفتی و صادرات محصولات پتروشیمی خبر داده است، موضوعی که به گفته فعالان این حوزه به نفع هر دو کشور خواهد بود.
ایران و چهار کشور حاشیه دریای خزر به عنوان بزرگترین دارندگان منابع گازی جهان، در حالی هفته گذشته در دومین همایش اقتصادی خزر در مسکو گرد هم آمدند که زمستان سخت اروپا در راه است و بحران جنگ اوکراین، در این سختی بسیار اثرگذار؛ از این رو مذاکره کنندگان ایرانی در این همایش طی گفتوگو و سخنرانیهای مختلف تلاش کردند بیشترین همکاری را در حوزه انرژی میان کشورها ...
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت گفت: در شرایط کنونی ما باید به سمت تجارت فرآوردههای نفتی همسایگان شمالی حرکت کنیم زیرا دیگر مشکلات تحریمی در این حوزه گریبانگیر ما نیست و سودآوری بیشتری نیز دارد.
کارشناس ازدیاد برداشت نفت گفت: وزارت نفت باید به دنبال افزایش بلندمدت ضریب برداشت نفت باشد که این موضوع، با تعریف حلقه سرمایه گذاری میان این وزارتخانه و شرکتهای دانش بنیان، محقق میشود.
مدیر اسبق امور بینالملل شرکت نفت گفت: سوآپ نفت از دو جهت برای ما سودآور بود، اولا یک «سوآپ فی» یا هزینه سوآپ به ما پرداخت میشد و ثانیا هزینه ایران برای انتقال نفت از جنوب برای تامین پالایشگاههای شمالی را کاهش میداد.
یک کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: روسیه یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و گاز دنیا است و یکی از بازارهای هدف که میتواند به توسعه بازار ایران کمک کند اروپاست که تاکنون به عنوان ناموس روسیه بوده و به هیچ عنوان اجازه نداده که ایران نگاه چپ به این بازار داشته باشد.
درحالی زنگنه وزیر نفت روحانی وعده داده بود که پرونده فلرهای گازی در دولت دوازدهم بسته خواهد شد که ایران اکنون یکی از رکورد داران هدر رفت گاز در جهان است و حالا اوجی وعده داده که این مشکل را حل می کند.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: در مورد اروپا باید بیش از حدود 2 هزار کیلومتر خطوط لوله احداث کنیم که اقتصادی نیست، البته اکنون باید با قیمت جدید مطالعه شود، ما میتوانیم خط لوله ترکیه را فولظرفیت داشته باشیم که این کشور هم استقبال میکند.